Grand Prix na Juventafestu!!!

Predstava „Naš razred“ Glumačkog studija kazališta PlayDrama iz Splita najbolja je predstava 10. internacionalonog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest, koji je od 7. do 11. rujna održan u Sarajevu.

Grand Prix nagradu dobila je predstava koja, prema ocjeni žirija, u sastavu glumice Jelene Rusjan, glumice Mirne Jogunčić i redateljice Selme Spahić, nadahnjuje svojom izvedbenom i idejnom zrelošću, te nas hrabrim odnosom prema prošlosti, opominje u budućnosti.

Predstava "Naš razred" jedna je od samo šest predstava izabranih u konkurenciju festivala, između šezdeset prijavljenih, te su mladi Splićani: Luka Kožul, Lovre Trogrlić, Ira Osibov, Deni Mašić, Luka Šajin, Ula Reić, Margarita Ivančević, Damjan Šarić, Nikolina Milanko, Jere Čović, Franka Gulan, Nikolina Domuzin, Deni Čulina, Irma Jerončić, Mirela Banić, Žana Vuletić, Marin Vuletić i Roko Tomić, na kraju zaslužili glavnu nagradu festivala.
Na predstavi su radili pune dvije godine, pod mentorstvom voditeljice Justine Vojaković Fingler, i uz asistenciju voditelja Lare Jerončić i Elvisa Bošnjaka.

Svi zajedno sudjelovali su i u radionicama scenskog pokreta, lutkarstva, glazbenog kazališta i klauna, te se obogaćeni novim kazališnim iskustvima i druženjima s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, iz Zagreba i Pule, vraćaju sretni u Split.