W. Shakespeare: SAN LJETNE NOĆI

Premijera: 31. listopada 2015.
Split, Gradsko kazalište lutaka Split

redateljica: Anastasija Jankovska
asistentica redateljice: Monika Vuco
koreograf: Dmitrij Rodikov
oblikovanje svjetla. Siniša Jakovčević

igraju (abecednim redom): Marin Aschero, Vito Aschero, Lucija Baloević, Dora Bičanić, Dora Blaić, Leonarda Bojić, Marko Brko, Klaudia Bušić, Petar Čakić, Lidija Dragun, Zara Grubešić, Luiđa Ivančević, Franko Jakovčević, Irma Jerončić, Ana Maleš, Roko Marini, Lucija Matić, Vanja Mihajlov, Bartul Mušura, Katarina Oreilly, Sara Pleština, Bepo Rončević, Damjan Šarić, Lucija Tomić, Ana Ugrina, Sara Žižić

 

Sadržaj:

Cijela Atena sprema se za proslavu vjenčanja vojvode Tezeja i njegove izabranice Hipolite. No nisu svi u ljubavi tako sretni. Hermija je zaljubljena u Lisandra ali njezin otac želi da se ona uda za Demetrija, u kojeg je zaljubljena Helena. Lisandar i Hermija bježe u šumu u kojoj boreve vile i vilenjaci. Za njima u potjeru kreće Demetrije, a za njim Helena. Vilinski kralj Oberon i njegova kraljica Titanija prepiru su oko malog dječaka kojega oboje žele za svoga paža. Kako bi joj se osvetio zbog otmice dječaka Oberon šalje svog luckastog vilenjaka Malika da joj namaže oči čarobnim sokom od kojeg će se zaljubiti u prvog živog stvora kojega ugleda. Usput ga moli da kapne malo soka i u Demetrijeve oči, jer je vidio koliko za njim čezne Helenu. Malik će sve pobrkati pa će tako i Lisandar i Demetrije sada biti zaljubljeni u Helenu. Baš u to vrijeme skupina atenskih obrtnika isprobava u šumi predstavu koju žele izvesti na vojvodinom vjenčanju. Jednom od njih Malik nasadi na vrat magareću glavu. Titanija se probudi i zaljubi se u magarca. Na kraju će Malik ipak sve sretno i spretno rasplesti.

“San ljetne noći” (A Midsummer Night's Dream) Williama Shakespearea, u izvedbi djece od 10 do 15 godina, prve generacije polaznika Glumačkog studija kazališta PlayDrama, scenska je poslastica pomno pripremana više od godinu dana. Pod vodstvom i u režiji glumice Anastasije Jankovske, Shakespeareove Julije i Ofelije, ansambl od 26 malih glumaca postavio je jednu od najpoznatijih fantastičnih komedija, napisanu sredinom 1590-ih, koja pokazuje neizmjerno bogatstvo Shakepseareove mašte.

 

Snimanje radio drame na Radio Splitu

u